Nowy szef kuchni w Mercure Piotrków Trybunalski Vestil

21.05.2013
  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Szczegóły aktualności

Od 5 maja br. w hotelu Mercure Piotrków Trybunalski Vestil, nowym Szefem Kuchni został Marcin Kuśmierski. Pierwsze doświadczenia w zawodzie zbierał w Wielkiej Brytanii u znanego restauratora Aarona Patersona.

Pracując przez 4 lata w Hambleton Hall Hotel, poznał od podstaw sztukę kulinarną fine dining oraz zastosowanie kuchni molekularnej. Kolejnym etapem na ścieżce zawodowej była praca u Davida Camerona w  Boat House Group na wyspie Jersey, gdzie w ciągu 3 lat osiągnął pozycję szefa kuchni. Po powrocie do Polski pracował w restauracji Alicante w Piotrkowie Trybunalskim. Hotel Mercure Piotrków Trybunalski Vestil zyskał kucharza, dla którego gotowanie to nie tylko praca, ale również pasja i ciągłe poszukiwanie nowych wrażeń smakowych.

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij