Gęsina w Best Western Hotel Portos

30.09.2016
  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Szczegóły aktualności

Z dniem 1 października Best Western Hotel Portos otworzył w swojej restauracji 4 Zmysły sezon jesienny. Z tej okazji Szef Kuchni przygotował nową propozycje dań, których motywem przewodnim jest gęsina.

Na przystawkę możemy zamówić gęsie pipki z mixem sałat oraz dressingiem miodowym. Kolejne danie to consommé z gęsi z lanymi kluskami oraz mini pierożkami. Następnie rozsmakujemy się w gęsi pieczonej z purée dyniowym, buraczkami w miodzie oraz kalafiorem romanesco .

Na deser dla prawdziwych smakoszy przygotowano lody domowej produkcji z sera koziego, imbiru z dodatkiem sosu śliwkowego.

- Gęsina gości w tradycji kuchni polskiej od wieków, szczególnie w okresie jesiennym warto wprowadzić ją do menu. Nasza propozycja to połączenie znanych smaków z nutą nowego ducha kuchni współczesnej. Szczególnie polecam spróbować gęsich pipek z wyśmienitym nadzieniem oraz lodów, które kompozycją zaskoczą niejednego smakosza. – powiedział Pan Łukasz Gzowski- Kierownik Gastronomii hoteli Atos, Portos i Aramis.

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij