Dziczyzna w hotelach Grupy Satoria

10.11.2016
  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Szczegóły aktualności

Best Western Hotel Felix oraz Best Western Hotel Portos zapraszają w sezonie jesienno-zimowym na dziczyznę. Każdy z szefów kuchni przygotował własne propozycje.

Szef Paweł Biskupski zaprasza gości na zupę gulaszową z szynki z dzika, aromatyzowaną jałowcem. Bardzo ciekawie brzmi danie główne: sznycel z dzika, podany na purée kasztanowym z dodatkiem pieczonych warzyw. Na deser dla łasuchów przygotowano pieczone jabłko z kruszonką, żurawiną i cynamonem. W Portosie skosztować można krem z batatów z mleczkiem kokosowym. Danie główne to ragout z dziczyzny z kaszotto buraczanym. Dla miłośników słodkości przygotowano Crêpes Souzette z pistacjami.

- W tym sezonie postawiliśmy na mięso z dzika, nieco zapomniane i ostatnio niedoceniane. Warto jednak uwzględnić je w swoim menu, chociażby ze względu na wysoką zawartość łatwostrawnego białka oraz niezapomniane walory smakowe. W naszej restauracji serwujemy m.in. sznycel dzika w asyście puree kasztanowego z pieczonymi warzywami. – powiedział Pan Paweł Biskupski z restauracji NOVA Best Western Hotel Felix.  

 

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij