IGHP patronuje XIV Konkursowi Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

18.01.2019
  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Szczegóły aktualności

XIV edycja włoskiego wydarzenia kulinarnego „Arte Culinaria Italiana” odbędzie się 23 lutego w Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie. Patronem honorowym wydarzenia jest Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego.

Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo, najbardziej znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Po 5-letniej przerwie, w 2016 roku konkurs wrócił w szeregi najważniejszych wydarzeń kulinarnych w kalendarzu imprez gastronomicznych w Polsce. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysokiej jakości produkty.

Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłaszają się zespoły z hoteli z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłania 12 najlepszych na podstawie przesłanych zgłoszeń, według wytycznych w regulaminie konkursowym.  

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbywa się także konkurs dla Gwiazd - znanych postaci telewizyjnych, które przygotują do oceny jury VIP jedno danie konkursowe.

Współorganizatorem konkursu jest członek IGHP Hotel Warszawa*** SPA & RESORT. 

Hotel jest położony nad Jeziorem Necko Hotelu *** SPA & RESORT w Augustowie. Otoczony lasem sosnowym, położony w uzdrowiskowej części miasta, oferuje idealne warunki do wypoczynku. Różnorodność usług, kameralna atmosfera, bliskość natury są gwarancją udanego pobytu. W restauracji Pinarbo, w dużej mierze przeszklonej, można z bliska podziwiać otaczającą zieleń i jezioro. Obok restauracji znajduje się Atrium Trattoria &Bar z daniami kuchni włoskiej. Nowoczesny, a jednocześnie bardzo klimatyczny i wyjątkowy poprzez oryginalne detale wystroju wnętrza jest idealnym miejscem na spotkania w gronie najbliższych. W hotelowym SPA niezależnie od pogody i pory roku można korzystać z zabiegów pielęgnacyjnych, masaży świata, sauny, jacuzzi oraz groty solnej. Hotel zapewnia komfortowe warunki do organizacji spotkań biznesowych i szkoleń. Sale konferencyjne są odpowiednio przystosowane do obsługi tego rodzaju wydarzeń, gwarantując w równej mierze komfort prelegentom, jak i uczestnikom. W sezonie letnim czeka na Gości plaża, wypożyczalnia sprzętu motorowodnego i taras widokowy z letnim barem. Hotel stanowi również idealną bazę wypadową na spływy kajakowe rzeką Rospuda i Czarna Hańcza, piesze i rowerowe wyprawy do Puszczy Augustowskiej, rejsy po jeziorach i Kanale Augustowskim.

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij